Logo Minters

Praten lucht op en tijd voor jezelf is belangrijk

De 38-jarige mevrouw Krijgsman meldt zich telefonisch bij de huisartsenpraktijk waar ik werk als praktijkondersteuner GGZ. Ze vertelt dat ze allerlei spanningsklachten heeft, zoals trillen over het hele lichaam, slechts slapen en vermoeidheid. Als ik haar vertel dat ik een afspraak wil maken voor over anderhalve week, geeft ze aan niet te kunnen wachten. Zij heeft zich ziek gemeld en is bang dat de klachten verergeren.

Ik nodig haar uit voor een gesprek om de urgentie van haar situatie te kunnen inschatten. Tijdens dit gesprek vertoont zij de klachten die zij aangaf, vooral het trillen is duidelijk te zien. Ik geef haar alle gelegenheid om te vertellen wat haar dwarszit en waar ze het zo moeilijk mee heeft. Mevrouw Krijgsman wil de mensen om haar heen altijd tevreden houden. Ze springt van de hak op de tak, maar uiteindelijk wordt duidelijk dat ze na een conflict met haar zus is ingestort. Ze verwachtte begrip en kreeg dat niet. Het praten – en het feit dat ik naar haar geluisterd heb – doen haar goed. Ik geef haar ontspanningsoefeningen mee die ze dagelijks kan doen en maak een nieuwe afspraak.

Stimulans

Na een aantal gesprekken geeft ze aan dat het haar heeft opgelucht om te kunnen zeggen wat haar al die jaren heeft dwarsgezeten. De gesprekken hebben haar gestimuleerd om meer en intensiever met haar partner te praten en om meer tijd te nemen voor zichzelf. Ze ziet in dat andere mensen tevreden houden ten koste is gegaan van haar psychische en lichamelijke gezondheid. Een paar weken later gaat zij, op therapeutische basis, weer aan het werk. Ze heeft een goed contact met haar leidinggevende en ook met de bedrijfsarts. Ik heb er alle vertrouwen in, en mevrouw Krijgsman ook.

Eigen functioneren & Relaties

Sebastiaan Kardol - Jongerenwerker

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Sebastiaan Kardol

Functie: Jongerenwerker

“Ik betrek jongeren in Holy bij de samenleving en coach hen bij het zelf invulling geven aan positieve vormen van vrijetijdsbesteding. Zo organiseren jongeren in jongerencentrum Europe activiteiten voor kinderen uit de buurt, maar ook voor henzelf zoals het bouwen van een rapstudio die nu wekelijks in gebruik is om muziek te maken, teksten te schrijven en op te nemen."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon