Logo Minters

Het gaat goed met me!

Ik krijg een telefoontje van Angelina. “Mag ik nog een keertje langskomen? Er is zoveel gebeurd. ’t Hoeft niet lang te duren…” Ik zie haar meteen weer voor me: volslank, wat verlegen en met een warme glimlach. Een alleenstaande moeder met opgroeiende kinderen, een baan én een studie.

Een halfjaar geleden sprak ik haar voor het laatst. Ze liep toen stage bij een peuterspeelzaal. Er waren opmerkingen over haar werk en er was weinig waardering. Althans, zo voelde Angelina dat. Ze werd steeds onzekerder, was de enige medewerkster met een ‘kleurtje’ en taal was ook al niet haar sterkste kant. Maar ze wilde beslist haar diploma halen. Thuis had ze zorgen over haar oudste zoon. Een puber, die voor zijn vriendinnetje zijn school verwaarloosde. We maakten een afspraak.

Zelfvertrouwen, opluchting en ontspanning

Toen ze binnenkwam zei ze: “Het gaat goed met me! Weet je nog dat we er vaak over hebben gepraat dat je andere mensen niet kunt veranderen, maar dat je zelf wat moet doen als je wilt dat het anders gaat? Ik werd ziek van mijn werk op die peuterspeelzaal. En ik wilde niet al mijn zelfvertrouwen kwijtraken, daar hebben we samen zo hard aan gewerkt. Toen heb ik besloten om er weg te gaan. Het was zo’n opluchting! Ook ben ik naar de vader van mijn kinderen gegaan om hem meer geld te vragen, en dat kreeg ik. Ik ben naar mijn school gegaan en heb uitstel gekregen. En nu heb ik een baan bij een andere peuterspeelzaal, met een grote kans dat ik kan blijven. Ik ben zo blij! Ik heb mijn studie weer opgepakt, maar doe de dingen relaxter. En wat betreft mijn zoon: ik heb dat meisje in huis gehaald, zoals u zei, en geprobeerd om een band met haar te krijgen. Ik kon toen ook weer beter met mijn zoon praten. Het is nu uit. Hij was er wel kapot van, maar gelukkig praat hij er wel over. Ik dacht, u hebt me zo vaak gesteund, nu wil ik ook vertellen dat het goed gaat.”

Eigen functioneren & Relaties

Petra van Os - Medewerker Ontruimingspreventie

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Petra van Os

Functie: Medewerker Ontruimingspreventie

"Als een huurder wordt toegelaten tot het traject Ontruimingspreventie (voorkomen huisuitzetting) kan ik hem of haar ondersteunen bij het maken van een nieuwe start. Doel: de zelfredzaamheid op financieel gebied, en ook op andere levensgebieden, vergroten."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon