Logo Minters

Als er klappen vallen

Michael en Sonja zijn een jong stel met twee kleine kinderen (5 en 3 jaar). Ze hebben schulden en problemen met het opvoeden van vooral hun oudste kind. De laatste maanden zijn er regelmatig meldingen geweest bij de politie in verband met hevige ruzies en geluidsoverlast. De buurtagent heeft hierover al een keer met ze gesproken. Dan komt Sonja op het politiebureau aangifte doen van huiselijk geweld.

Michael was een dag en een nacht weggebleven en had haar met de kinderen opgesloten in de woning. Ze had geen sleutel en geen telefoon. Toen Michael thuis kwam, kregen ze ruzie over de opsluiting. Michael werd boos en gaf haar een klap in het gezicht. Sonja viel op de grond en kreeg nog een trap tegen haar rug. Toen Michael sliep, ging Sonja met haar kinderen naar het politiebureau. Daar deed ze aangifte van dit incident, maar ook van eerdere voorvallen waarbij Michael geweld had gebruikt ten opzichte van haar.

Aanhouding, gesprek en hulpverlening

Dan wordt Michael aangehouden door de politie en krijgt hij op het bureau bezoek van een zorgcoördinator van Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, regioteam NWN. Michael zegt dat hij hulp wil om te leren geen geweld meer te gebruiken. Ook op straat gebruikt hij regelmatig geweld. Hij vertelt dat hij in zijn jeugd vaak mishandeld is door zijn ouders en dat hij niet weet hoe hij zonder geweld een ruzie moet oplossen. Michael wordt voor plegerhulpverlening verwezen naar de forensisch psychiatrische poli- en dagkliniek Het Dok in Rotterdam. Sonja krijgt begeleiding via een van de sociale professionals van Minters en het vijfjarige zoontje krijgt vanwege gedragsproblemen hulpverlening via Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond, regioteam NWN.

Eigen functioneren & Relaties

Astrid Solter - Teamleider Wijkteam Vlaardingen Holy

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Astrid Solter

Functie: Teamleider Wijkteam Vlaardingen Holy

"Zorgen dat mensen zelf weer verder kunnen met hun leven, daar doe ik dit werk voor!"

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon