Logo Minters

Een hulpvaardige buurvrouw...

Ayana bezoekt mijn spreekuur, ik ben sociaal raadsman, omdat de Belastingdienst vindt dat zij een teveel aan kinderopvangtoeslag moet terugbetalen. Maar volgens Josje heeft de Belastingdienst het mis, omdat zij nog nooit kinderopvangtoeslag heeft ontvangen.

Ik vraag haar of zij van kinderopvang gebruik heeft gemaakt en inderdaad blijken haar kinderen enkele maanden naar de kinderopvang te zijn gegaan. Na doorvragen blijkt dat een hulpvaardige buurvrouw de financiële afwikkeling voor haar heeft geregeld. Ik neem contact op met het kinderdagverblijf en krijg te horen dat de Belastingdienst de toeslag rechtstreeks aan het kinderdagverblijf heeft betaald en dat daardoor de facturen grotendeels zijn voldaan.

Weten hoe het werkt

Bij het aanvragen van kinderopvangtoeslag kan men ervoor kiezen om het toegekende bedrag op de eigen rekening te ontvangen of het direct op de rekening van de kinderopvang te laten storten. Als achteraf blijkt dat iemand recht had op een kleiner bedrag, dan klopt de Belastingdienst daarvoor bij de aanvrager aan. Ayana was zich hiervan niet bewust. In dit geval was er bij het invullen van de aanvraag echter een fout gemaakt door de buurvrouw. Toen heb ik Ayana geholpen met het invullen en versturen van een wijzigingsformulier en dat is naar de Belastingdienst gestuurd. Daar werd de fout gecorrigeerd; zij hoefde niets meer terug te betalen. Ayana heeft zich voorgenomen voortaan zelf uit te zoeken hoe ze haar financiën moet regelen, en dus ook: de aanvragen voor zorg-, huur of kinderopvangtoeslag. En ze weet nu dat ze daarvoor ook altijd terecht bij onze dienst kan aankloppen.

Eigen functioneren & Relaties

Sociaal-juridische advisering

T 010 435 10 22

E info@minters.nl

Antoinette Eilering - Mantelzorgconsulent

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Antoinette Eilering

Functie: Mantelzorgconsulent

"Tijdens een workshop Rouwverwerking na mantelzorg zei een van de deelnemers: 'Ik heb de knop kunnen omzetten en ik heb echt een stap gezet in het rouwproces. Ik bleef er een beetje in hangen en kijk nu weer vooruit.' En dat is precies waar we het als Minters Mantelzorg voor doen!"

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon