Logo Minters
Minters, dienstverleners in welzijn

Iftar maaltijden in Wijkcentrum West

Nieuws

7-11-2019

Mantelzorgers groots onthaald in Vue Bioscoop!

VLAARDINGEN – Op 10 november is het de nationale Dag van de Mantelzorg, maar bij welzijnsorganisatie Minters is er deze week, van zondag 3 november tot en met zaterdag 9 november, nog eens extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Zo vierde Minters de lokale Dag van de Mantelzorg vandaag met een feestelijke bijeenkomst en een filmmiddag- of avond in de Vue Bioscoop aan het Veerplein in Vlaardingen.

31-10-2019

Tijdelijk “nieuwe” bestuurders voor Waterweg Wonen en Minters

Van maandag 18 tot en met woensdag 27 november 2019 vindt er een tijdelijke functiewissel plaats tussen Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters en Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen. Dit gebeurt in het kader van ‘Trading Places’.

De ervaringen, observaties en inzichten van Franc. en Marieke worden gedeeld, zodat iedereen daar kennis van kan nemen. U kunt dit volgen op de social media kanalen en website van beide organisaties en daarnaast op de volgende website: www.tradingplaces.work

01-10-2019

De BurenBemiddelaar Vlaardingen beloond voor kwaliteit met CCV-erkenning

Dinsdag 1 oktober is op het kantoor van Minters, waar De BurenBemiddelaar Vlaardingen een onderdeel van is, de landelijke CCV erkenning toegekend middels het uitreiken van een certificaat. Dit certificaat werd aan De BurenBemiddelaar Vlaardingen uitgereikt door burgemeester Annemiek Jetten.

De BurenBemiddelaar Vlaardingen is sinds 2017 actief in Vlaardingen als bemiddelaar bij geschillen tussen buren. In 2019 behandelde het team van 7 professionele bemiddelaars-vrijwilligers al 61 zaken, waarbij er in meer dan de helft van de zaken een positief resultaat wordt geboekt. Het certificaat, toegekend door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werd uitgereikt aan projectcoördinator Tanja Storm. Met het behalen van deze landelijke erkenning voldoet De Burenbemiddelaar Vlaardingen aan de kwaliteitseisen van het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid (CCV). Op deze manier draagt de BurenBemiddelaar bij aan de maatschappelijke veiligheid door het stimuleren van publiek-private samenwerking met de woningcorporaties, de politie, de gemeente en de diverse afdelingen van Minters.

De Burenbemiddelaar Vlaardingen bedankt de gemotiveerde en gedreven vrijwilligers (foto), want zonder vrijwilligers geen BurenBemiddelaar!

  • Interesse om je in te zetten voor Vlaardingen? We zijn op zoek naar vrijwilligers, die het team van 7 professionele bemiddelaars willen uitbreiden! Lijkt het je leuk om als burenbemiddelaar aan de slag te gaan in Vlaardingen of wil je meer informatie? Neem dan contact opnemen met Tanja Storm, coördinator BurenBemiddelaar via 010 – 4351022 of per e-mail via burenbemiddelaar@minters.nl. Als je je aanmeldt, krijg je kosteloos een CCV gecertificeerde basistraining en jaarlijks een verdiepingstraining, én een heel leuk team om mee samen te werken.

De BurenBemiddelaar Vlaardingen is onderdeel van Minters, dienstverleners in welzijn en een door de Gemeente Vlaardingen erkende en gecertificeerde instantie. Voor meer informatie over Minters zie www.minters.nl.

23-08-2019

Minters organiseert in samenwerking met de politie Vlaardingen opnieuw een banenmarkt voor jongeren

Uit gesprekken met de jongeren en uit ervaring is te concluderen dat er nog steeds een groot aantal jongeren is, die moeite hebben om een (bij)baan te vinden. Vaak krijgen zij geen of niet genoeg hulp vanuit huis en missen hierin dus essentiële steun. Daarom is het belangrijk om hen een centrale plek te bieden, waar zij geholpen kunnen worden bij het vinden van een (bij)baan.

Na het succes van vorig jaar organiseren de politie en het jongerenwerk van Minters ook dit jaar een banenmarkt voor jongeren in de leeftijd van 14 t/m 23 jaar. Vorig jaar hebben 12 jongeren dankzij de banenmarkt een baan gevonden. Mooie resultaten en reden om het dit jaar opnieuw te organiseren.

De banenmarkt vindt op vrijdag 8 november 2019 zowel gedeeltelijk op het Veerplein als gedeeltelijk in de Bibliotheek in het centrum van Vlaardingen plaats. De banenmarkt is van 16:00 uur tot 18:00 uur.

  • Bent u ondernemer in Vlaardingen (en omgeving) en op zoek naar personeel? Er zijn nog plekken beschikbaar, voor ondernemingen uit de regio, om op de banenmarkt te staan en zo in contact te komen met Vlaardingse jongeren, met als doel mooie matches (in de vorm van (bij)baan perspectief/garantie) te maken. Kosten voor een kraam bedragen € 20,-.

Aanmelden of meer informatie Wilt u zich aansluiten? Laat dit dan vóór dinsdag 1 oktober 2019 aan Gaby van Houten weten per e-mail via gaby.van.houten@minters.nl of telefonisch via 06 – 24 69 34 56. Ook als u nog vragen heeft of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Gaby.

01-07-2019

Gewijzigde tijden inloopspreekuren Wijkteams Vlaardingen

In Vlaardingen kun je snel én makkelijk terecht bij de vier Wijkteams voor vragen over zorg en ondersteuning. Je kunt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur terecht op de hoofdlocatie aan het Burgemeester van Lierplein 51 of telefonisch contact met de wijkteams opnemen via tel. (010) 473 1033. Ook is er op dinsdag een avondspreekuur van 17.00 tot 18.30 uur. Daarnaast houden de wijkteams op drie andere plaatsen in de stad op vaste tijden inloopspreekuren in de wijken. Zo kunt u dicht bij u in de buurt uw informatie krijgen.

Vanaf 1 juli a.s. zijn de tijden van de inloopspreekuren van de wijkteams als volgt:

  • Hoofdlocatie (voor alle wijken): Burg. van Lierplein 51 - maandag tot en met vrijdag: 09.00 tot 17.00 uur en dinsdag: 17.00 tot 18.30 uur

  • Ambacht: Hoofdkantoor, Burg. van Lierplein 51 - maandag: 09.00 tot 12.00 uur

  • Centrum: Locatie Buurtkamer, Valeriusstraat 28 - woensdag: 12.30 tot 14.30 uur en donderdag: 11.00 tot 13.00 uur

  • Holy: Locatie Touchfit, Hendrik Casimirstraat 151 - dinsdag: 15.00 tot 17.00 uur en vrijdag: 09.30 tot 11.30 uur

  • West: Locatie Wijkcentrum West, Prof. Teldersstraat 10 - woensdag: 09.00 tot 11.00 uur en vrijdag: 13.00 tot 15.00 uur

21-06-2019

Zomerprogramma 2019 online!

De hele zomervakantie organiseren we in samenwerking met andere organisaties heel veel leuke activiteiten.

12-06-2019

Bezoek Nickelodeon en Jantje Beton aan buitenspeeldag Westwijk dragen bij aan fantastische middag!

De Nationale Buitenspeeldag, jaarlijks georganiseerd door Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten. Het doel van deze dag is om alle kinderen te stimuleren naar buiten te gaan. Zo ook in de Westwijk in Vlaardingen, waar de Wijkvereniging “Leefbaarheid West op zijn Best” met ondersteuning van Minters afgelopen woensdag 12 juni voor de 17e keer de buitenspeeldag in de Westwijk in Vlaardingen organiseerde. Wethouder Jacky Silos opende de dag met een speech en mocht daarna een poging wagen aan de Bibberspiraal, waarna de kinderen konden gaan spelen.

27-05-2019

Vlaardingse organisaties tekenen samenwerkingsovereenkomst De BurenBemiddelaar Vlaardingen

Grote stap richting CCV-erkenning

De woningcorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking, Politie (team Waterweg) en de Wijkteams Vlaardingen als verwijzers, de gemeente Vlaardingen als opdrachtgever en Minters als opdrachtnemer hebben op maandag 27 mei jl. een samenwerkingsovereenkomst met De BurenBemiddelaar Vlaardingen ondertekend.

26-03-2019

Maak vrienden bij Join us, locatie: Coisas & Loisas Vlaardingen

Join us helpt jongeren die zich te vaak alleen voelen met het maken van vrienden. In Vlaardingen, maar ook in de rest van Nederland, wonen veel jongeren die eenzaam zijn. Zo’n 8% van de Nederlandse jongeren voelt zich alleen. Dat zijn dus 3 kinderen per klas! Join us Vlaardingen brengt hier samen met Minters verandering in. Op vrijdagavond 10 mei start de eerste groep. Jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn van harte welkom.

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar bij Coisas & Loisas (Baanstraat 4 Vlaardingen). LET OP: Dus niet bij het Ooakcafé, zoals eerder gecommuniceerd. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (16 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging, had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zich aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Join us Vlaardingen werkt samen met Minters en gemeente Vlaardingen. Join us is ook actief in Roosendaal, Eindhoven, Heesch, Schijndel, Uden, Veghel en Beek en Donk.

Jongeren zijn voor Join us Vlaardingen welkom in het OOAK café, gevestigd op de Koningin Wilhelminahaven 20 te Vlaardingen. De jongeren komen om de week samen op vrijdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Deelname is gratis.

25-02-2019

Kwaliteitslabel Wijkteams trekt landelijke aandacht

Verschillende landelijke instellingen en media pikken het nieuws over de certificering van de Vlaardingse wijkteams op.

23-02-2019

Wijkteams Vlaardingen ontvangen pluim tijdens uitreiking kwaliteitscertificaat

Als eerste wijkteam in Nederland ontvingen de vier wijkteams van Vlaardingen vandaag uit handen van Lex Staal, directeur van brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland, het certificaat Sterk Sociaal Werk. Als eerste wijkteam in Nederland voldoen de wijkteams Vlaardingen aan de normen van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk.

22-02-2019

Gratis hulp bij belastingaangifte voor inwoners Vlaardingen en Maassluis

Het invullen van het belastingformulier is voor een aantal mensen een jaarlijks terugkerend struikelblok. Om die reden biedt Minters in de week van 1 t/m 5 april 2019 gratis hulp bij het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting over 2018 voor inwoners van Vlaardingen en Maassluis.

De invulhulp is uitsluitend bedoeld voor inwoners uit Vlaardingen en Maassluis met een jaarinkomen tot € 30.000 (alleenstaanden) of € 40.000 (gezinnen) en die daarnaast geen inkomsten in box 3 hebben (spaargeld boven de vermogensvrijstelling of beleggingen).

Voor inwoners van Maassluis is de invulhulp op woensdag 3 april 2019 aanwezig bij VraagRaak aan de Haydnlaan 3 te Maassluis. Voor inwoners van Vlaardingen is de invulhulp op maandag 1, dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 april 2019 aanwezig bij Minters aan het Burgemeester van Lierplein 51 te Vlaardingen.

Om (digitaal) belastingaangifte te doen, heeft u een eigen DigiD nodig. Heeft u nog geen DigiD? Vraag die dan tijdig aan. Vergeet niet om uw DigiD ook te activeren. Aanvragen van uw Digid kan eenvoudig via de website www.digid.nl.

Is het wegens bijzondere omstandigheden voor u niet mogelijk om een DigiD aan te vragen, neem dan direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar tussen 11:00 – 13:00u op telefoonnummer 010 – 4351022.

Wilt u van de Invulhulp gebruikmaken? U kunt vanaf vrijdag 1 maart 2019 een afspraak plannen op de website van Minters, www.minters.nl. Mocht het niet lukken om digitaal een afspraak te maken, dan kunt u tussen 9.00 uur en 16.30 uur telefonisch een afspraak maken via 010 – 435 1022. Geef u snel op, want vol is vol!

18-02-2019

Kwaliteitslabel wijkteams trekt landelijke aandacht

Het kwaliteitslabel dat de wijkteams Vlaardingen donderdag 21 februari uitgereikt krijgen, trekt de aandacht. Lees het interview dat Minsters's directeur bedrijfsvoering Peet Huys gaf over de certificering.

13-02-2019

Citytrainers verschijnen aan de start

“Alles wat je echt wilt bereiken, ligt één stap buiten je comfortzone”, is de slogan waarmee zeventien enthousiaste deelnemers maandag 11 februari aan de start verschenen met de eerste Citytrainer cursus in Vlaardingen. Tien heren en zeven dames zijn enthousiast begonnen aan de cursus. Zij worden de eerste Vlaardingse Citytrainers. De groep varieert in leeftijd van 15 t/m 24 jaar.

De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaken. Om ook daadwerkelijk uit hun comfortzone te stappen, hebben de Citytrainers in spe ook voor het eerst hun “hand” gepresenteerd. De hand is een manier om op de vingers van je hand te vertellen wie je bent. Bij de duim vertel je waar je goed in bent, wat je talent is. Bij de wijsvinger geef je aan waar je naartoe wilt. Rond de middelvinger staat de vraag centraal waar je een hekel aan hebt of waar je nog niet zo goed in bent. De ringvinger nodigt uit te vertellen waar je trouw aan bent. Wat is belangrijk voor jou? En bij de pink vertel je waar je nog klein in bent of wat je onzeker maakt. Voor sommige Citytrainers in de dop was dat best moeilijk. “De positieve en open sfeer binnen de groep geeft mij energie en plezier om de cursus te volbrengen,” zei een van de cursisten.

Citytrainer is een methodiek uit ’s Hertoghenbosch die Vlaardingen in Beweging en Minters in samenwerking met de gemeente in oktober naar Vlaardingen hebben gehaald. Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus, waarin zij na enkele trainingsbijeenkomsten in de praktijk aan de slag gaan met het organiseren van activiteiten voor jongeren bij sportaanbieders, verenigingen, maatschappelijke organisaties en culturele instellingen. De activiteiten kunnen uit van alles en nog wat bestaan: voetballen, zwemmen, muziek maken, toneelspelen, een braderie houden, noem maar op. Na afloop van de cursus zijn de jongeren beter in staat deze activiteiten te organiseren. Met de Citytrainer Vlaardingen methode dragen Vlaardingen in Beweging en Minters bij aan de gemeentelijke doelstelling inwoners te stimuleren hun talenten in te zetten voor de stad. Daarmee creëren zij een vraag gestuurd aanbod dat aansluit bij de behoeften van de inwoners.

De cursus bestaat uit negen bijeenkomsten, vijftien uur praktijk en een certificaatuitreiking. Na het behalen van hun certificaat kunnen jongeren worden ingezet op hun school, vereniging, in de straat, wijk of stad. Tijdens de praktijkperiode gaan de jongeren ervaring op doen bij hun vereniging, school, maatschappelijke organisatie, culturele instelling, etc. Interesse om als vereniging, organisatie of culturele instelling één van deze betrokken jongeren in de praktijk te begeleiden? Neem dan contact op met: citytrainervlaardingen@gmail.com. Op 28 maart zal de praktijkbegeleidersbijeenkomst plaatsvinden bij Minters aan het Burgemeester Van Lierplein 51.

11-02-2019

Wijkteams Vlaardingen ontvangen als eerste wijkteam in Nederland het certificaat Sterk Sociaal Werk!

Op 21 februari 2019 zal directeur Lex Staal van Sociaal Werk Nederland (SWN) de Wijkteams Vlaardingen het certificaat Sterk Sociaal Werk overhandigen. Een unieke gebeurtenis, want hiermee zijn zij het eerste wijkteam in Nederland, dat voldoet aan de normen van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk.

Vier jaar geleden waren wijkteams het antwoord van veel gemeenten, waaronder Vlaardingen, op de decentralisatie van het Sociaal Domein, zoals geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Wijkteams Vlaardingen zijn het loket voor alle inwoners van Vlaardingen, die hen kan ondersteunen op het gebied van werk, zorg en welzijn. Denk hierbij o.a. aan juridische kwesties, opvoeden, uw kind op school, mantelzorgondersteuning, financiële vraagstukken, relatieproblemen, eenzaamheid en verwijzing naar specialistische (jeugd)hulp. Kwaliteit is een van de kernwaarden van de Wijkteams Vlaardingen. In de wijkteams werken zo’n 16 organisaties samen zoals sociale professionals, gezinsspecialisten, jeugdhulpverleners, sociaal raadslieden, ouderenadviseurs en GGZ-psychologen. Het lukt de wijkteams inmiddels ruim driekwart van de cliënten een oplossing te bieden binnen het wijkteam of op school. Hierdoor willen ze duurdere tweedelijns zorg terugdringen en de hulp dichtbij de inwoners te organiseren. Jaarlijks behandelen de Vlaardingse wijkteams zo’n 2.700 casussen.

Een onafhankelijke toetsing helpt bij het verhogen van de kwaliteit. Daarom besloot Minters in overleg met de gemeente Vlaardingen begin 2017 om voor het kwaliteitslabel van Sociaal Werk Nederland op te gaan. De keus voor dit label is gemaakt, omdat het recht doet aan de deskundigheid van medewerkers, omdat het de kwaliteit van de dienstverlening toetsbaar maakt en omdat het inzicht geeft in de navolging van wet- en regelgeving. De resultaten van deze toetsing stelt de wijkteams en de gemeente Vlaardingen in staat om beleidskaders aan te passen en/of de uitvoeringspraktijk aan te passen c.q. te optimaliseren. Het is een kwalitatieve toetsing met als uitgangspunt “continu verbeteren”. Een belangrijk kenmerk van dit label is dat het uitgaat van het vakmanschap van de medewerkers. Onder andere door verschillende inspirerende werksessies, waarin medewerkers hun werkwijze kritisch tegen het licht hielden, is er de afgelopen periode hard gewerkt om te voldoen aan de normen, die het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk stelt. Certificatie-instelling CIIO, die het certificatieproces kritisch heeft bekeken, heeft geoordeeld dat de wijkteams Vlaardingen als eerste wijkteams in het land aan de normen van het kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk hebben voldaan. De vier wijkteams in Vlaardingen, inclusief de inzet van de gedetacheerde medewerkers en partners en de gezinsspecialisten in het primair onderwijs ontvangen hiervoor het certificaat Sterk Sociaal Werk. Daarmee komt de dienstverlening, het ondersteunen van cliënten, op een nog hoger niveau dan voorheen.

Met het kwaliteitslabel biedt de branche opdrachtgevers, stakeholders en klanten zicht op de kwaliteit van de dienstverlening die zij inkopen bij de sociaalwerkorganisaties waarmee ze samenwerken, zoals Minters. Het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk is ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland in nauwe samenwerking met leden. ‘Kwaliteit is naast openheid en vernieuwing een van onze kernwaarden’, zegt Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, de organisatie die in opdracht van de gemeente Vlaardingen de wijkteams aanstuurt. ‘Wij zijn er trots op dat onze wijkteammedewerkers veel werk hebben verzet om in aanmerking te komen voor het kwaliteitslabel. Wij hebben bewust gekozen voor dit label, omdat het uitgaat van het vakmanschap van onze medewerkers. Dat de wijkteams Vlaardingen het label als eerste in Nederland ontvangen, zegt ook iets over onze vernieuwende kracht. Het ontvangen van het certificaat is één, maar de uitdaging zit hem in het blijvend werken aan kwaliteitsverbetering. Aan het blijvend toetsen waar je staat en blijvend verbeteringen doorvoeren. Dat is de uitdaging en die gaan we graag aan!’

15-01-2019

Cursusoverzicht Minters 2019

Het cursusoverzicht van Minters voor 2019 is bekend. Voor iedereen die wat handvatten in het keven goed kan gebuiken, zijn de cursussen geschikt. Deelname is gratis.

22-12-2018

Citytrainer

Citytrainer zet jongeren in hun talent. Citytrainer helpt jongeren en jongvolwassenen zijn/haar creatieve, sportieve, organisatorische en sociale talenten aan te scherpen en in te zetten. Daardoor wordt de kracht van de stad bereikbaar. Dit maakt Citytrainer tot een ‘life changing project’.

Hoe word ik Citytrainer? Citytrainers volgen een praktijkgerichte cursus die start met een training van een aantal bijeenkomsten. Doe je dat goed? Dan mag je de praktijk in bij een sportaanbieder, vereniging, culturele of maatschappelijke instelling. Je bent na de cursus beter in staat om sportieve of creatieve activiteiten en evenementen te organiseren en te begeleiden. Een Citytrainer zet zich in voor zijn of haar stad, vereniging, buurt of school. Zo draagt Citytrainer bij aan creatieve, sportieve en sociale stad!

Resultaat Je weet beter je weg te vinden in het sport-, culturele- of maatschappelijk veld. Je spreekt gemakkelijker bedrijven, verenigingen of instellingen aan wanneer je ruimte, advies of hulp nodig hebt bij je eigen creatieve plannen.

Hoe gaat het in zijn werk? De cursus bestaat uit een training met zeven tot tien bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. Als de training succesvol is afgerond ontvang je een Bewijs van Deelname. Met het Bewijs van Deelname op zak ga je van start in de praktijk onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Bij een (sport)aanbieder, verenigingen of (culturele)instelling doe je 15 uur praktijkervaring op. Een Citytrainer wordt onder andere beoordeeld op houding, uitvoering en het verslag.

We sluiten de training en praktijkperiode af met een spetterende Certificaatuitreiking. Hier geef jij een korte presentatie over jouw ontwikkeling als Citytrainer. Jij ontvangt als geslaagde deelnemer een Certificaat en mag jij jezelf Citytrainer noemen. Dit staat mooi op je CV!

Is Citytrainer iets voor jou? Meld je aan! Nadat je bent aangemeld, nemen wij contact met je op! De allereerste cursus Citytrainer Vlaardingen start in februari 2019

08-11-2018

“Ik heb eindelijk weer eens heerlijk gelachen”

Eindelijk weer eens lachen was één van de vele positieve reacties op het programma van de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar werd de dag gehouden op 6 november in Theater aan de Schie in Schiedam. Namens de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam ontving Minters Mantelzorg ruim 500 mantelzorgers. Het programma viel duidelijk in de smaak. Over het vervoer hoefden de mantelzorgers zich dit jaar geen zorgen te maken. Speciale bussen brachten hen ter plekke.

Gastheer Peet Vermeulen verwelkomde de mensen bij binnenkomst op ludieke wijze en in stijl. Vervolgens ontvingen studenten van het Albeda College hen gastvrij en zorgden zij ervoor dat het hen aan niets ontbrak tijdens het diner. Marjolein Wiegmann maakte muziek tijdens het diner. De mantelzorgers hadden tijd en ruimte om te ontspannen en met andere mantelzorgers in contact te komen. Op de informatiemarkt was er gelegenheid om vragen te stellen en om mantelzorgers bekend te maken met verschillende organisaties, waarmee zij te maken kunnen krijgen.

Anders dan andere jaren waren er dit jaar twee voorstellingen. Voorafgaand aan de voorstellingen spraken Patricia van Aaken, wethouder van Schiedam, en Franc. Bongaerts, bestuurder van Minters, hun waardering uit voor alles wat mantelzorgers dagelijks doen.

Jeugdtheater “The West Side” trapte de avond af met de voorstelling “Who Cares”. De jongeren komen allemaal uit Vlaardingen. Zij lieten knap zien wat het betekent om als kind of jongere op te groeien in een gezin waar zorgen zijn. Vervolgens maakten de meiden van Muziektheater LOS met hun hilarische liedjes en acts het publiek aan het lachen. Met een avond van ‘voor elk wat wils’, hebben de gemeenten hun mantelzorgers op een mooie manier bedankt voor hun inzet.

Dag van de Mantelzorg 2018

In de week van zondag 4 tot en met zaterdag 10 november is er extra aandacht voor mantelzorgers in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De hele week vinden er activiteiten bij diverse organisaties plaats. Ook de landelijke Dag van de Mantelzorg valt in deze week. Minters Mantelzorg viert deze dag op dinsdag 6 november met een feestelijke activiteit in Theater aan de Schie in Schiedam.

Burendag 2018 Kruidenbuurt ondanks het weer een succes

22 september 2018 - Een regenachtige zaterdagmiddag, feestelijke muziek knalt uit de speakers op schoolplein ’t Anker. Overal vrolijke ballonnen tegen een donkere lucht en tussen de plassen staan een aantal witte tenten, tegen elkaar aan geplaatst om een gezellige, droge feest- en ontmoetingsplek te creëren. En binnen die tenten is het zoeken naar een plekje! Zo’n 150 bewoners van de Kruidenbuurt zijn ondanks het slechte weer toch afgekomen op het door buurtbewoners georganiseerde Kruidenfeest. Een en al waardering voor deze bewoners, die al maanden bezig zijn geweest om het buurtfeest te voorzien van een mooi programma.

11-09-2018

Meer grip op uw geld

Heeft u vragen of zorgen over geld? De wijkteams Vlaardingen helpen u om uw financiele situatie op orde te krijgen. Een afspraak maken is niet nodig, maar kan wel. Ook is er een speciaal financieel spreekuur.

15-06-2018

Deze week is het nieuwe Mantelzorg Magazine over jonge mantelzorgers uitgekomen!

Dit magazine is verspreid in alle groepen 7 en 8 op de basisscholen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Met een stripverhaal, tips en een quiz. Leer alles over mantelzorg. Heb je het magazine niet op school gekregen en wil je het ook graag lezen: laat het weten via jong@mintersmantelzorg.nl! Dan sturen we het naar je op.

12-06-2018

Minters publiceert jaarverslag 2017

Jindra Boogaard - Praktijkondersteuner GGZ, Wijkondersteuningsteam Schiedam Oost

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Jindra Boogaard

Functie: Praktijkondersteuner GGZ, Wijkondersteuningsteam Schiedam Oost

"Mensen met psychische klachten kunnen goed geholpen worden in de eerste lijn. Ik stimuleer ze zich minder te richten op het probleem en juist meer op kansen en mogelijkheden. Dat geeft weer kracht! Mijn functie is niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijk en geeft energie, resultaat en voldoening."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2020 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon