Logo Minters

Ik wil bij de politie... hoe gaat mij dat lukken?

Michael (17) meldde zich zelf bij het team Participatie aan. Ik had had 'm al eens gezien tijdens mijn gesprekken met andere jongeren op straat.

Hij vertelde dat hij graag een opleiding en werk wilde bij de politie. Maar daar waren op dat moment geen mogelijkheden voor hem. En daardoor had hij dus niets. Hij ging niet meer naar school en zat ook zonder startkwalificatie. Hij wilde een jaar uitzitten door te werken, maar zonder startkwalificatie kwam hij ook niet aan een baantje.

Michael hield zijn doel voor ogen

Door onze gesprekken bleef hij gefocust. We hebben gekeken naar hoe hij, met nog steeds als doel de politieschool, het jaar zou kunnen overbruggen door het behalen van een startkwalificatie. Samen hebben we de voor hem relevante opleidingen bekeken. Op deze manier zou hij ook zijn kansen op andere, misschien zelfs betere functies bij de politie kunnen vergoten. En dat is hem gelukt. In twee twee jaar tijd heeft Michael zijn startkwalificatie gehaald, op niveau 3 zelfs. Hij hield zijn doel voor ogen en heeft nu een diploma als beveiliger. Zo kan hij ook als beveiliger aan de slag. En als zijn sollicitatie bij de politie goed verloopt, heeft hij al meteen een goede rugzak met de nodige vaardigheden. Hij is trots op zichzelf. En ik ben trots op hem!

Opvoeden & Opgroeien

Ilze Bot - Participatiemedewerker

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Ilze Bot

Functie: Participatiemedewerker

FacebookTwitterLinkedIn

"Ik ervaar mijn werk als gevarieerd en waardevol. Immers, ik ondersteun bewoners(groepen) van alle leeftijden en werk met ze samen. Bijvoorbeeld bij het organiseren van buurtgerichte activiteiten, opzetten van platforms, ontwikkelen van plannen voor de wijk en het coachen van coaches voor kinderen en jongeren die even niet zo lekker in hun vel zitten."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2020 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon