Logo Minters

Samenwerking: sleutel tot efficiënte zorgverlening

"Er is door de decentralisatie van de zorg, als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving vanaf januari 2015, een hoop opgeschud", zegt een teamleider van gezinsspecialisten op basisscholen. "Maar we zijn met zijn allen in beweging en het beste wat we kunnen doen, is samenwerken. We hebben hetzelfde doel, namelijk goede zorg voor het kind realiseren."

Het signaleren van knelpunten rond opvoeden en opgroeien gebeurt vaak ook de basisschool. De basisschool is de aangewezen plek om eventuele problematiek op tijd te ondervangen en in goede banen te leiden. Daar heb je professionals bij nodig, en die zijn er ook.

Van elkaar leren bij De Nieuwe Praktijkdag

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS wil de zorg dichter bij de mensen brengen. Hij heeft tientallen locaties in heel Nederland bezocht om met eigen ogen te zien hoe de decentralisaties van de zorg in de praktijk verlopen, wat goed gaat en wat er beter kan. Samen met zijn college Sander Dekker is hij vorig jaar ook op bezoek geweest op een basisschool in onze regio. Een deel van de zorgprofessionals die hij heeft bezocht, waren op woensdag 23 maart 2016 aanwezig bij De Nieuwe Praktijkdag, bedoeld om beleidsmakers, sociale professionals en mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben van elkaar te laten leren.

Ambtenaren van VWS...

... luisteren naar onze ervaringen

Peet Huys, directeur Bedrijfsvoering van Minters: "We zijn uitgenodigd door staatssecretaris Van Rijn om onze ervaringen met de samenwerking tussen gezinsspecialist, onderwijsspecialist en basisschoolleerkracht te komen toelichten aan ambtenaren van VWS. Onze wijze van preventief werken aan kleine en grotere leer- en gezinsproblemen bij kinderen (en hun ouders) op scholen heeft indruk gemaakt. We zijn samen met de directeur en een intern begeleider van basisschool Regenboog Groenoord in Schiedam en het samenwerkingsverband Onderwijs naar De Nieuwe Praktijkdag van VWS geweest."

Marjolein ten Velden - Praktijkondersteuner GGZ, De Cordes, Hoek van Holland

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Marjolein ten Velden

Functie: Praktijkondersteuner GGZ, De Cordes, Hoek van Holland

"Samen kwamen we er achter dat mijn cliënt last had van een burn-out. Met ondersteunende en inzichtgevende gesprekken kreeg hij voldoende handvatten om de klachten te verminderen. Ik weet nu dat ik alert moet blijven op het nemen van voldoende ontspanning, zei hij. Zo'n uitspraak geeft een goed beeld van mijn werk!"

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon