Logo Minters

Van verkeerde vrienden naar kickboksen

Hanna is de moeder van Mirthe (15). Mirthe was continu op zoek naar spanning en trof daardoor de verkeerde vrienden. "Ze spijbelde, pleegde diefstalletjes en kwam te laat thuis. Het was vervelend, maar ik had in eerste instantie niet door hoe ernstig het was en ik wilde ook niet steeds de zeurende ouder uithangen. Je weet dat dat soort gedrag erbij hoort in de puberteit. Anderhalf jaar geleden escaleerde de boel", vertelt Hanna.

"Dat was het moment waarop bleek dat haar vrienden bij ons én bij haar oppasadres een laptop hadden gestolen. Mirthe wist hier niets van en vond het vreselijk. Via het sociale wijkteam kwam ze toen bij een medewerker die psycholoog is en deskundig op het gebied van pubers en adolescenten. Al snel werd duidelijk dat Mirthe behoefte heeft aan een zekere spanning. Ook is geprobeerd helder te krijgen wat ze zo interessant vond aan die vrienden, zodat er de volgende keer eerder een lampje zou gaan branden."

Behoefte aan een uitlaadklep

Gedurende de begeleidingsgesprekken werd Mirthe zich van bewust dat haar vrienden geen goede partij waren. Hanna: "Ze is ook naar een andere school gegaan, dat wilde ze zelf. Nu zit ze nu op kickboksen en een musicalclub. Die activiteiten geven haar zelfvertrouwen. Ze is ook weerbaarder geworden. Bovendien kan ze er lekker veel energie in kwijt. Pubers zoals mijn dochter hebben behoefte aan een uitlaatklep nodig. Natuurlijk heb ik dat ook moeten leren zien. Naast de leuke dingen die Mirthe nu doet, hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Zo komen er, als wij er zelf niet zijn, geen mensen bij ons over de vloer die wij niet kennen. Ze laat nu altijd weten waar ze is en is bereikbaar via haar mobieltje. Het gaat al bijna een halfjaar goed en daardoor mag ze steeds meer. Ook proberen we steeds te blijven praten en dat gaat goed."

Opvoeden & Opgroeien

Ilze Bot - Participatiemedewerker

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Ilze Bot

Functie: Participatiemedewerker

FacebookTwitterLinkedIn

"Ik ervaar mijn werk als gevarieerd en waardevol. Immers, ik ondersteun bewoners(groepen) van alle leeftijden en werk met ze samen. Bijvoorbeeld bij het organiseren van buurtgerichte activiteiten, opzetten van platforms, ontwikkelen van plannen voor de wijk en het coachen van coaches voor kinderen en jongeren die even niet zo lekker in hun vel zitten."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon