Logo Minters

Alzheimercafés

Lotgenotencontact voor mensen met dementie, hun naasten en andere mantelzorgers, professionele hulpverleners en belangstellenden.

Werkwijze

De maandelijkse bijeenkomsten starten meestal met een interview met betrokkenen (mensen met dementie, familie of een professional) of een lezing. Daarna kunnen de bezoekers ideeën, informatie en ervaringen uitwisselen.

Aantal bijeenkomsten

1 maandelijkse bijeenkomst van 2½ uur.

Wanneer en waar

  • Alzheimercafé Schiedam: elke laatste dinsdag van de maand van 19.00-21.30 uur, niet in juli en augustus. Adres: Havenzaal Frankeland, Sint Liduinastraat 10, Schiedam.

  • Alzheimercafé Vlaardingen: elke tweede dinsdag van de maand 19.00-21.30 uur, niet in juli en augustus. Adres: brasserie verpleeghuis Zonnehuis, Dillenburgsingel 5, Vlaardingen.

  • Alzheimercafé Maassluis: elke eerste dinsdag van de maand 19.00-21.30 uur, niet in juli en augustus. Adres: recreatiezaal Zorgcentrum de Tweemaster, Vondelpark 2, Maassluis.

Kosten

Er zijn geen kosten, u hoeft zich niet aan te melden en kunt gewoon binnenlopen vanaf 19.00 uur. Koffie en thee staan voor u klaar.

Bijzonderheden

De Alzheimercafés worden georganiseerd door Alzheimer Nederland en Minters Mantelzorg. In Schiedam in samenwerking met de Frankelandgroep, in Vlaardingen in samenwerking met het Vlietland Ziekenhuis, Zorgcombinatie Nieuwe Maas en Careyn en in Maassluis in samenwerking met het Alzheimercafé Vlaardingen, Argos Zorggroep en Careyn.

Doel en meer informatie

Wat levert het op?

U krijgt informatie en voorlichting over de medische, psychosociale en overige aspecten van dementie waar mensen met dementie en hun naasten mee te maken krijgen.

U kunt openlijk praten over de gevolgen van de ziekte dementie. Herkenning en (maatschappelijke) erkenning staan hierin centraal.

Dit bevordert de emancipatie van mensen met dementie en helpen voorkomen dat mensen met dementie en familieleden in een isolement raken.

Meer informatie?

T 010 435 10 22

E info@mintersmantelzorg.nl

Ilze Bot - Participatiemedewerker

Minters-medewerker in de spotlight

Naam: Ilze Bot

Functie: Participatiemedewerker

FacebookTwitterLinkedIn

"Ik ervaar mijn werk als gevarieerd en waardevol. Immers, ik ondersteun bewoners(groepen) van alle leeftijden en werk met ze samen. Bijvoorbeeld bij het organiseren van buurtgerichte activiteiten, opzetten van platforms, ontwikkelen van plannen voor de wijk en het coachen van coaches voor kinderen en jongeren die even niet zo lekker in hun vel zitten."

Minters-gerelateerde websites

Minters
Burgemeester Van Lierplein 51
3134 ZB Vlaardingen

T 010 435 10 22
E info@minters.nl

© 2021 Minters, dienstverleners in welzijn|E-colofon